Titel: Let it Snow
Författare: John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle
Förlag: Penguin UK 2013
Sidor: 368

Det här är ett juläventyr utan dess like! Tre riktigt bra ungdomsförfattare har skrivit denna samling med tre berättelser som utspelar sig samma kväll – julafton – på samma plats, men med tre olika perspektiv. Samtliga berättelser har temat jul och kärlek. Grundstoryn är sådan att ett tåg har fastnat i snökaoset i en liten stad någonstans i USA. På tåget finns ett gäng cheerleaders som varit och tävlat. Där finns även en ung tjej vars föräldrar hamnat i fängelse över julnatten på grund av ett missförstånd i en butik, så hon sitter på tåget mot Florida för att hälsa på sin mormor och morfar. Här finns också killen med krossat hjärta som försöker ta sig hem till sin älskade.

Utanför där tåget stannat ligger en stor igensnöad motorväg och på andra sidan motorvägen finns ett café – en våffelresturang. I en av berättelserna får vi följa en omöjlig (?) bilresa, där poängen är att komma fram till våffelhuset först med ett Twister för att få hänga med ett gäng snygga, uttråkade cheerleaders. I en annan hamnar ett nyförälskat par på tunn is! Och i den sista hoppas vi på att kärleken övervinner allt, även snökaos och otrohet och bortslängda mobiltelefoner.

 

Jag läste den här när jag låg hemma förkyld och hade så himla mysigt i den här världen! Karaktärerna känns trovärdiga och jag skulle vilja hänga med flera av dem i verkliga livet! Berättelserna är också unika och spännande och känns inte alls klyschiga eller förutsägbara vilket är positivt. Jag gillar att bli överraskad. Helt klart den perfekta boken att läsa så här innan jullovet slår till. Kom och låna på bibblan, du kommer inte bli besviken!

Kärlek, Ungdomsbok, YA,

Kommentera

Publiceras ej