Författare: Anders Sparring
Illustratör: Per Gustavsson
Förlag: Natur & Kultur (2017)
Sidor: 62
 
 
 
Familjen Knyckertz är minst sagt en annorlunda familj. De består av mamma Fia, pappa Bove, lillasyster Ellen och storebror Ture. De har även en hund; Snuten. Än så länge låter det säkert som helt vanlig familj, men du kanske gissat på namnen att familjen är ett gäng tjuvar! Alla utom Ture älskar att snoka och sno och ta. De tjuvar till och med saker från varandra! Till exempel är Tures strumpor alltid borta... Familjen Knyckertz granne heter Paul Isman och han är polis. Kan ni tänka er hur han står och smyger utanför Knyckertz fönster och lyssnar efter udda samtal och hemlisar? Nä, men det gör han. Och han är överallt i stan när Ellen vill provtjuva något.
 
 
Ja, det finns ju ett litet problem hos familjen... Ture tycker inte om att tjuva. Han är en riktigt hederlig grabb och han är vän med polisen Paul Isman. Den här berättelsen handlar om att det snart är Tures födelsedag och han önskar sig stans största polkagrisklubba. Får han den tror ni? Och i så fall hur?
 
Det här är en underbart knasig berättelse med mycket humor och värme, rikt illustrerad av bästa Per Gustavsson. Jag rekommenderar verkligen den här som högläsningsbok (mellan ca. 5-7 år)!
 
(illustrationer av Per Gustavsson)
 
Barnbok, Humor, Kapitelbok, Killar, Läsa högt, Pojkar, Spänning, Syskon,

Kommentera

Publiceras ej