Titel: Pojken från längesen
Författare: Kerstin Lundberg Hahn
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
Sidor: 172


Tovas föräldrar gillar antikviteter – gamla möbler och prylar som de fyndar på auktion eller loppis. En dag hittar de en annons på ett ”skåp med spöke till salu”. Det är ett fint gammalt hörnskåp med målade blommor på luckan. Pappa tycker det är en rolig annons, men mamma säger att de inte kan buda på ett trasigt skåp.

En dag hittar Tova och mamma skåpet på tippen. De tar med det hem och Tova får ställa det i hörnet i sitt rum. Det passar bra in där. På natten får hon dock svårt att sova. Någonting låter och luckan till träskåpet öppnas…

En pojke bor i skåpet. Han är sju år och har varit sju sedan 1940. Han fastnade i skåpet när han gömde sig för nazisterna under andra världskriget och nu får Tova ta del av pojkens historia.

Det här är en jättespännande och vacker bok, om saknad, krig, förlorade föräldrar, borttappade minnen och att våga lita på någon. Lite mysrysare och historia i samma bok. Jag rekommenderar den varm, speciellt att läsa nu i höstrusket inkrupen under en filt med en stor kopp te och levande ljus.

Om du gillat Kerstins Lundberg Hahns tidigare böcker så kommer du inte bli besviken på den här!

Kommentera

Publiceras ej