Titel: Ellinor
Författare: Katarina von Bredow
Förlag: Natur & Kultur (2018)
Sidor: 276

Ni som slukade serien Du & jag, nu kommer en ny trilogi av Katarina von Bredow!

Första boken släpptes i vår och heter Ellinor. Vi får följa huvudpersonen Ellinor som precis ska fylla 13 år. Hennes föräldrar är skilda och har hittat nya partners. Ellinor gillar båda sina familjer, men märker att mamma är lite sur och avundsjuk på pappa. Till exempel har pappa och hans flickvän köpt en ny mobil till Ellinor i födelsedagspresent, det hade inte mamma råd med.

Vi får också följa med Ellinor och hennes vän Leo när de tränar klättring. Den nya klätterhallen har precis öppnat med en jättehög vägg som Ellinor och Leo längtat efter hela sommaren! Ellinor är riktigt duktig på att klättra. I skolan börjar en ny kille i klassen – Viktor. Ellinors bästis Meja blir snabbt förälskad och paxar Viktor. Men Viktor verkar vilja hänga med Ellinor och klättra… och Leo verkar bli sur för att Ellinor bjuder med den nya klasskompisen…

Den här boken bjuder på mycket funderingar och känslor kring den vanliga vardagen. Att bo på två olika ställen. Relationer till bonusföräldrar. Relationer till vänner som inte tycker om varandra. Och inte minst, relationen till sig själv och sin egen person.

Nästa del: Leo kommer i augusti 2018!

2018, Familjeförhållanden, Flickor, Identitet, Kapitelbok, Killar, Kärlek, Serie, Slukaråldern, Sport, Tonår, Trilogi,

Samtidigt i min låtsasvärld av Lisa Bjärbo och Emma Adbåge (Rabén & Sjögren 2018)

En helt vanlig dag hemma i köket med makaronilunch kanske ser helt annorlunda ut inuti ditt huvud! Vad drömmer du om? Hur ser det ut i din låtsasvärld? Kanske är mamma superhjälte, kanske äter ni marängsviss till frukost, kanske ligger ni och solar på en sandstrand långt borta istället för att sitta vid ett ketchupkladdigt köksbord och spilld mjölk på golvet?

 
 
 

I huset där jag bor av Lena Sjöberg (Rabén & Sjögren 2018)

I huset där jag bor möter vi olika människor som gör och gillar olika saker. Vissa jobbar hemma, andra på kontor. Vissa har djur, andra lever ensamma. Några familjer är stora och det pratas många olika språk. Texten går på rim och i bilderna finns det massvis att hitta. På sista sidan finns några frågor ni kan försöka svara på genom att kolla tillbaka på bilderna i boken!

 
2018, Bilderbok, Drömmar, Familjeförhållanden, Läsa högt,