Författare: Hélène Grémillon
Förlag: Forum
Sidor: 264


En mor kör av vägen och hennes dotter Camille får kondoleansbrev, varav ett är tjockare än de andra. Brevet innehåller en lång, handskriven text som Camille antar är början på en bok då innehållet inte verkar ha något med varken henne själv eller hennes mor att göra.

Camille är förläggare och slukar snabbt berättelsen som saknar både författarsignatur och avsändare. Nästa tisdag och kommande tisdagar kommer nya, tjocka brev på posten med vad hon antar är fortsättning på boken av den hemlige författaren. Utan att ana att det hon tar del av kommer avslöja hemligheter om hennes familj och Camilles första år i livet, läser hon vidare om Louis och Annie och deras liv som utspelar sig 30 år tidigare i ett ockuperat Frankrike.

Camille föds åren innan andra världskriget och vi får följa denna generationshistoria i ett sorgligt Frankrike där hopp och kärlek blir till maktspel och tragedi.

*
En otroligt vacker debutroman skriven till mestadels i enväga brevform, med inslag av dotterns tankar och reaktioner. Väldigt fransk. Väldigt melankolisk. Rekommenderas varmt!

 
 

▲ Translation
My first ever review is on a french debut novel: Le confident/The Confidant written by Hélène Grémillon.

Andra världskriget, Franska romaner, Recension, Vuxenbok,

Kommentera

Publiceras ej