Titel: Jennas första: dagbok för utvalda
Författare: Pernilla Gesén
Förlag: B. Wahlströms
Sidor: 188

I den här dagboken får vi följa med Jenna i hennes liv. Jenna är ganska arg. Hon går i 6an och har svårt att sitta still på lektionerna. Hon har sina tre bästisar: Ivonne, Svante och Ayla. I klassen finns också störiga Vanessa som är klassens populäraste tjej. Vanessa tror att hon är bäst på allt och lägger sin näsa i blöt så fort Jenna gjort något fel, typ när hon inte kan sitta still vid sin bänk.

Att Jenna är så himla arg beror mycket på Vanessa och hennes dryga gäng. Men också på att Jennas mamma är bortrest mycket. Då är det bara lillebror Tage (som Jenna älskar, men han är ju bara 3 år!) och pappa kvar hemma. Hon tycker det är orättvist med en egoistmamma som är borta flera veckor och inte tycks sakna barnen där hemma. I all frustration bestämmer sig Jenna och hennes tre vänner för att starta ett trash metal-band! De har bestämt sig för att öva in tre låtar som de ska spela upp för alla på fritids på Novemberfesten. Hur tror du att det går?

Det här är min första bok från Gesén. Hon har dock skrivit ett helt gäng böcker inom genren kärlek och vänskap. Jag gillar den här boken helt okej. Jag kan förstå Jennas frustration, men ibland kan det kännas något oprovocerat och kanske lite för enkelt att mamman kan hålla på som hon gör utan att det händer något. Mamman gjorde mig verkligen arg, men jag blir också arg på att det (nästan) alltid är just mammor som porträtteras som skurkar. Pappor får sig också en känga i ungdomslitteratur, men det känns som de alltid kommer undan på något sätt, att det inte är lika illa när pappan beter sig dumt. Det går att acceptera. Men när mammor är ego eller frånvarande blir det jordens undergång och det finns ingen som helst nyans eller förståelse för detta. Det gör mig arg.

Men ändå, tror att många i mellanåldern som gillar dagboksformatet kommer gilla denna serie!

 (bild från bibliotekenkungsbacka @ instagram)
Arg, Familjeförhållanden, Flickor, Kapitelbok, Mellanåldern, Mobbning, Musik, Recension, Syskon, Vänskap,

Kommentera

Publiceras ej