Titel: Love Warrior: en kvinnas väg till kärleken och sanningen
Författare: Glennon Doyle Melton
Förlag: Yourlife Books (2017)
Sidor: 241

 
Glennon Doyle Melton har haft ett tufft liv. I hennes biografi får vi följa henne från bulimins uppstart vid 10 årsåldern, genom alkoholismen och beroendebeteendet in i vuxenlivet. Hon har ett skevt förhållande till sin kropp som påverkar allt från att lyssna på musik till att ha sex. Hon låter ”representanten” gå igenom vardagen och gömmer sitt riktiga jag långt inunder huden. Hennes pojkvän Craig och vännerna gillar också att dricka och festa, men de kan leva ett "normalt" liv däremellan. Gå till jobbet, prata, öppna upp sig, medan Glennon driver fram i väntan på nästa avdomnande sup.
 
Efter en abort blir hon åter gravid och väljer att se det som en inbjudan till att förändra sitt liv. Glennon och Craig behåller barnet, gifter sig och på ytan verkar allt under kontroll. Glennons förhållande till sin kropp och själ har dock inte blivit bättre. Det nya beroendet är skrivandet och hon blir en av USAs största mammabloggar. Craig och Glennon får tre barn tillsammans. Först efter 10 års äktenskap får Glennon tillslut reda på att Craig har ett problem. Det uppdagas att han varit otrogen sedan bara några veckor efter bröllopet. Alla var one night stands. Craig har dövat sig med sex så som Glennon dövat sig med först mat och senare alkohol. Glennons värld rasar åter igen samman och vi får följa hennes resonerande kring hur livet bör fortsätta.
 
Det här är en verklig berättelse skriven av Glennon själv. Den är väldigt gripande trots sitt tydligt amerikanska sätt (mycket Gud, om än en normbrytande Gud). En bok för dig som gillar att läsa om människoöden, framförallt svåra sådana.
2017, Familjeförhållanden, Identitet, Levnadsöden, Mental hälsa, Psykisk sjukdom, Unga vuxna, Vuxenbok,

Kommentera

Publiceras ej