Titel: Sköldpaddor hela vägen ner (Turtles All the Way Down)
Författare: John Green
Översättare: Caria Jansson
Förlag: Bonnier Carlsen (2017)
Sidor: 292

 

Författaren till Förr eller senare exploderar jag har äntligen släppt en ny bok!

Sköldpaddor hela vägen ner handlar om 16årig Aza Holmes. Hon lider av tvångstankar och bakteriefobi vilket gör att hennes tankar hamnar i långa spiraler hon har svårt att komma ur. Detta blir till exempel ett problem när Aza vill hångla med en kille hon tycker om, men inte kan sluta tänka på hur många bakterier det finns i en människas saliv… Det tär också på hennes relation med bästa vännen Daisy.

Russell Pickett är berättelsens försvunna miljardär. FBI har utlovat en hittebelöning på 100 000 dollar till den som hittar honom. Aza och Daisy bestämmer sig för att kontakta Picketts son som råkar vara en gammal barndomsvän till Aza. Sonen heter Davis och han bor kvar själv i det gigantiska huset med sin lillebror och faderns älskade Tuatara (en uråldrig reptil) – som Russell Pickett testamenterat hela sin förmögenhet till! Sönerna får alltså inga pengar och måste flytta ifall pappan hittas och blir tagen till fängelset. Till råga på det vet Davis aldrig ifall någon verkligen tycker om honom för den han är eller bara gillar honom för hans pappas pengar…

Naturligtvis krockar Aza, Daisys och Davis liv i jakten på Russell Pickett och stöter på problem på vägen i och med Azas tvångssyndrom, Daisys Chewbacca-fanfiction och Davis bristande tillit.

2017, Kärlek, Mental hälsa, Psykisk sjukdom, Spänning, Unga vuxna, Ungdomsbok, Vänskap, YA,