Titel: Finns det björkar i Sarajevo?
Författare: Christina Lindström
Förlag: B Wahlströms (2018)
Sidor: 270

 

Äntligen en ny ungdomsroman av Christina Lindström (författaren till Jack)!

Återigen följer vi en ung man. Denna gång Kevin som precis börjat gymnasiet. Han har alltid hållit sig lite för sig själv. Dels för att han har en bror med funktionsnedsättning – Charlie. Det händer ofta att Charlie ringer för att han hoppat av på fel hållplats och behöver att Kevin kommer och hämtar honom. Kevin har alltid skämts över att vistas offentligt med Charlie, trots att han älskar honom!

Boken utspelar sig under en vecka på hösten när mamma och pappa för första gången ska åka tillbaka till sitt hemland Bosnien och hälsa på familj. De lämnar Kevin ensam hemma med Charlie. Samtidigt blir Kevin medbjuden till Liseberg av nya klasskompisen Hannes – ett tillfälle han absolut inte vill gå miste om! Sagt och gjort lämnar Kevin sin bror ensam hemma. Det är ju bara några timmar, vad skulle kunna gå fel?

Det visar sig att en hel del går fel. Charlie finns ingenstans att få tag på när Kevin kommer hem från Liseberg. Resten av veckan som föräldrarna är bortresta blir till något av ett detektivarbete där Kevin, Hannes, Linn och Amanda letar över hela Göteborg samtidigt som det uppstår känslor, både bra och dåliga, mellan de fyra ungdomarna. Vem är egentligen familj med vem? Vem är kär, vem är inte? Vem ljuger och vem är otrogen? Och sist men inte minst, vart fan är Charlie?

2018, Familjeförhållanden, Killar, Kärlek, Ungdomsbok, Vänskap, YA,