Titel: Dagen du förstörde allt
Författare: Linnea Dahlgren
Förlag: Vox by Opal (2018)
Sidor: 245

 

Tidssmygen är en glänta i skogen som Mellan och Kass brukar besöka tillsammans. Där kan de ligga i det daggvåta gräset och resa tillbaka i tiden, till deras gemensamma minnen och återuppleva allt roligt de gjort ihop.

Kass och Mellan har varit bästa vänner sedan barnsben. Nu går de olika linjer på gymnasiet, men tar fortfarande följe varje dag till skolan. Mellan har alltid tänkt att de två ska vara vänner för evigt och att de verkligen känner varandra på djupet. Men plötsligt en dag mitt i skolveckan svarar inte Kass på Mellans sms. Tidigt på morgonen får Mellan veta att Kass har tagit sitt liv. Det finns inga ledtrådar till varför Kass mått så dåligt. Mellan har inte märkt att något varit fel. Hon börjar luska bland Kass klasskamrater och försöker återvända till Kass via tidssmygen för att få henne att stanna kvar i livet, men Kass vänder ryggen till och ger inga svar.

Dagen du förstörde allt är en väldigt sorglig berättelse om att bli lämnad ensam och inte veta vad som varit på riktigt. Var de inte så bra vänner som Mellan trodde? Litade inte Kass på henne? Va Mellan en bra kompis? Kanske hon inte var så stöttande som hon trodde? Det är svåra frågor utan rätt eller fel. Boken är väldigt fint skriven och jag kände med karaktärerna. Jag ville hela tiden fortsätta läsa för att få veta hur det hela skulle sluta, om Mellan skulle må bättre och hitta tröst i allt det hemska. Det är också fina beskrivningar av familjeband och relationer till andra på skolan.

2018, Drömmar, Döden, Mental hälsa, Recension, Unga vuxna, Ungdomsbok, Vänskap, YA,

Kommentera

Publiceras ej