Titel: Spegel, spegel (Mirror, Mirror)
Författare: Cara Delevingne & Rowan Coleman
Förlag: Polaris (2017)
Sidor: 329

Red, Leo, Rose och Naomi spelar i bandet Mirror Mirror. Bandet bildades för att ingen av dem egentligen passade in någon annan stans. Nu har de blivit som en familj. En dag är Naomi försvunnen. Sista gången de såg henne hade hon verkat helt okej, mer än okej. Men det hade hänt innan de bildade Mirror Mirror att hon stuckit iväg, men ganska snart kommit tillbaka. Den här gången kommer hon dock inte tillbaka – hon hittas halvdöd i Themsen.

Ingen vet vad som har hänt. Varför Naomi ligger i koma. Polisen avskriver det hela som självmordsförsök, men Red, Leo, Rose och Naomis syster vägrar tro på det.

Ganska snart upptäcker Red att Naomi har en tatuering på handleden och det leder till att ett mysterium uppdagas. Naomi hatar tatueringar så varför har hon plötsligt en på handleden? Och varför har en före detta elev en nästan likadan tatuering som Naomi, som hon absolut inte vill diskutera? Och vem är det Rose är så hemlighetsfull med helt plötsligt?

Den här boken är delvis en uppväxtskildring, delvis en thriller. Den handlar om fyra tonåringar med olika bakgrund, alla med någon form av traumatiskt förflutet. Boken handlar också om att välja sin egen familj, om relationer, tillit och ren och skär ondska.

En bok för dig som gillade Paper Towns av John Green eller Om du vågar av Megan Abbott.

2017, Debutroman, Levnadsöden, Ondska, Spänning, Unga vuxna, Våld, YA,

Kommentera

Publiceras ej