Titel: Ellinor
Författare: Katarina von Bredow
Förlag: Natur & Kultur (2018)
Sidor: 276

Ni som slukade serien Du & jag, nu kommer en ny trilogi av Katarina von Bredow!

Första boken släpptes i vår och heter Ellinor. Vi får följa huvudpersonen Ellinor som precis ska fylla 13 år. Hennes föräldrar är skilda och har hittat nya partners. Ellinor gillar båda sina familjer, men märker att mamma är lite sur och avundsjuk på pappa. Till exempel har pappa och hans flickvän köpt en ny mobil till Ellinor i födelsedagspresent, det hade inte mamma råd med.

Vi får också följa med Ellinor och hennes vän Leo när de tränar klättring. Den nya klätterhallen har precis öppnat med en jättehög vägg som Ellinor och Leo längtat efter hela sommaren! Ellinor är riktigt duktig på att klättra. I skolan börjar en ny kille i klassen – Viktor. Ellinors bästis Meja blir snabbt förälskad och paxar Viktor. Men Viktor verkar vilja hänga med Ellinor och klättra… och Leo verkar bli sur för att Ellinor bjuder med den nya klasskompisen…

Den här boken bjuder på mycket funderingar och känslor kring den vanliga vardagen. Att bo på två olika ställen. Relationer till bonusföräldrar. Relationer till vänner som inte tycker om varandra. Och inte minst, relationen till sig själv och sin egen person.

Nästa del: Leo kommer i augusti 2018!

2018, Familjeförhållanden, Flickor, Identitet, Kapitelbok, Killar, Kärlek, Serie, Slukaråldern, Sport, Tonår, Trilogi,