Titel: Mortina: ett helt vanligt zombiebarn
Författare & illustratör: Barbara Cantini
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
Sidor: 52

Mortina: ett helt vanligt zombiebarn handlar om en inte helt vanlig flicka som bor ensam i ett kråkslott med sin faster. Hennes enda vän är hennes hund. Mortina vill så gärna bli vän med barnen nere i byn men det har fasterna sagt är strängt förbjudet! Inte vill väl Mortina att de ska bli bortjagade från sitt hus? Nej, såklart inte. Men en dag när Mortina tjuvlyssnar på barnen i byn får hon höra om något som kallas för Halloween, en dag när alla barn klär ut sig och går runt och frågar om bus eller godis. Kanske kan Mortina träffa barnen då och lotsas att hon är utklädd…


Titel: Rysliga förskolan
Författare & illustratör: Lina Neidestam
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
Sidor: 32

Rysliga förskolan är en ny bilderbok av författaren Lina Neidestam (som skrivit serien om Zelda för unga vuxna). Den handlar om syskonen Milo och Jolly som tidigt en morgon ska till förskolan, men när de kommer dit hittar de inte fröken eller de andra barnen. Det blir som ett läskigt äventyr genom byggnaden där storasyster Jolly får visa Milo att det inte finns några monster, men ju längre tiden går kanske rollerna byts…?


Titel: Det hemska spökhuset
Författare & illustratör: Kicki Stridh & Eva Eriksson
Förlag: En bok för alla (2009)
Sidor: 28

Det hemska spökhuset är väl lite av en klassiker nu. Den handlar om en liten flicka som tappar bort sina föräldrar i skogen. Hon hittar det hemska spökhuset och knackar på dörren. Häxorna och de andra monstren som bor i spökhuset blir förtjusta och tänker att de ska ha lite kusligt roligt med flickan, men flicka tycks inte vara rädd för någonting! Vem blir egentligen rädd för vem?

Tre pärlor jag rekommenderar som högläsning för de lite mindre barnen som gillar spänning!

2018, Barnbok, Halloween, Recension,

Kommentera

Publiceras ej