Titel: Till alla killar jag har gillat (To all the Boys I've Loved Before)
Författare: Jenny Han
Översättare: Sofia Ejheden
Förlag: Lavender Lit (2018)
Sidor: 362

Följ med Lara Jean Covey under en skoltermin efter att hennes hemliga kärleksbrev till alla killar hon någonsin gillat plötsligt postas och hon blir tvungen att stå ansikte mot ansikte med verkligheten.

Lara Jean är mellansyster i familjen Covey. Margot är den organiserade och ansvariga äldre systern som nu efter sommarlovet ska börja på college i Skottland. Kitty är den enerverande men kaxigt charmiga lillasystern. De lever ensamma med sin pappa doktorn. Systrarna Coveys mamma gick bort när Lara Jean var liten och sedan dess har familjen förlitat sig på Margot, som nu åker iväg från familjen för första gången. Lara Jean kommer behöva möta världen själv och bli en vuxen person. Lättare sagt än gjort. Berättelsen startar med att Margot och deras granne, samt Lara Jeans bästa vän, Josh gör slut efter flera år tillsammans. Vi får veta att Lara Jean haft känslor för Josh i början, innan Margot kom in i bilden. Och för att glömma honom, samt fyra andra killar som hon blivit olyckligt kär i under åren, har hon skrivit ner alla sina känslor i brev som hon gömt undan i en gammal hattlåda.

Kan du gissa vad som händer? Av någon outgrundlig anledning så blir kärleksbreven postade utan Lara Jeans vetskap och hennes kärleksintressen börjar en efter en komma fram till henne och fråga om breven. Peter Kavinsky är den första. En gammal vän som hon pussat en gång för en vadslagning. Något som gjorde att Genevive och Lara Jean blev ärkefiender. Josh är den andra killen att bemöta Lara Jeans kärleksförklaring – total katastrof! Lara Jean blir tvungen att komma på en lösning så att Josh förstår att hon inte är kär i honom – hennes systers stora kärlek – men hur? En fejkrelation? Men hur länge kan en fejkrelation egentligen hålla på? Och går det att låtsas utan att tillslut få riktiga känslor? Och har hon verkligen slutat älska Josh? Det får du veta om du läser böckerna om Lara Jean Covey.

Första boken finns som film, den har tyvärr inte kommit ut på DVD ännu (om den ens kommer som DVD!?), men den är riktigt riktigt bra! Nästan bättre än boken faktiskt, om jag ska vara ärlig. Men boken är också bra. Rolig, mysig och fin!

 
Film, Flickor, Identitet, Kärlek, Recension, Syskon, Trilogi, Unga vuxna, Ungdomsbok, Vänskap, YA,

Kommentera

Publiceras ej