Titel: Riverdale vol. 1
Författare: Roberto Aguirre-Sacasa
Illustartör: Alitha Martinez et al.
Förlag: Archie Comics (2017)
Sidor: 144

 

Om du gillar serier (comics) vill jag tipsa dig om Riverdale. Volym 1 utspelar sig innan Netflix-serien Riverdale börjar. TV-serien startade i januari 2017 och bygger på karaktärer från Archie Comics. Archie Comics är ett amerikanskt serieförlag som bildades redan 1939 och karaktärerna som nu lever i Riverdale skapades 1941, men då hade de en lite annorlunda touch. Nya Riverdale är betydligt mörkare, som en blandning av Gossip Girl och Twin Peaks. Andra kända serier utgivna av Archie Comics är Sabrina the Teenage Witch och Teenage Mutant Ninja Turtles.

I serien får vi följa huvudkaraktärerna Archie, Jughead, Betty och Veronica. Archie, Jughead och Betty känner varandra sedan barnsben. Archie är den klassiska sportkillen, men med en hemlig passion för musik. Betty är Archies granne, smart och typiskt ”girl next door”, med en långt gående förälskelse i Archie. Jughead är den skrivande ensamvargen med en alkoholiserad pappa som bor på fel sida av stan. Veronica är en före detta socialite från New York som tvingas flytta med sin mamma till Riverdale efter att hennes pappa blivit arresterad. Utöver det klassiska tonårsdramat som kommer med varje High School-berättelse, så nystas mörkare och mörkare hemligheter upp för ungdomarna, med start i klasskompisen Cherryls tvillingbrors plötsliga drunknande i Sweetwater River.

Jag föll handlöst för Netflix-serien nu i vinter (ja, jag är lite efter) och tycker att dessa seriealbum är en nice komplettering i väntan på nya avsnitt. Än så länge finns det tre volymer.

Comic, Grafisk novell, Serier, Unga vuxna, YA,

Kommentera

Publiceras ej