Titel: Varje gång jag ser dig (Hoje Eu Quero Voltar Sozinho)
Regi & manus: Daniel Ribeiro
År & tid: 2014. 1,36 min.Leonardo och Giovana är bästa vänner och har varit det länge. Leo är blind så Gi hjälper honom, till exempel följer honom hem efter skolan trots att det är en liten omväg. Hon står också upp för Leo när klasskamraterna slänger ur sig fula kommentarer eller narras på ett sätt som Leo inte märker av.

En dag börjar en ny kille i klassen – Gabriel. Han blir snabbt vän med Gi och Leo. Gabriel bor åt samma håll som Leo och börjar följa honom hem. Detta leder till lite invärtes drama bland Gi och Leo. Dessutom har Leo det inte helt lätt hemma med en väldigt överbeskyddande mor och en orolig, men mer förstående far. Leo vill studera utomlands men hans mamma vägrar. Hon tror inte att Leo klarar sig som andra 17 åringar. Men Leo kan göra det mesta själv och vill leva som precis vilken tonåring som helst!

Filmen är väldigt vacker och stämningsfull. Den är realistisk i sina skildringar av kompisrelationer under gymnasietiden och porträtterar den första kärleken himla fint. Rekommenderas varmt!

Familjeförhållanden, Film, Filmtips, Funktionsnedsättning, HBTQ+, Identitet, Killar, Kärlek, Unga vuxna, Ungdomsbok, Vänskap, YA,

1 kommentarer

Hanna Karlsson

18 Jan 2018 20:50

Det låter som en väldigt fin film!

Svar: det är det!
Alekzandra Kelahaara

Kommentera

Publiceras ej