Titel: Stanna
Författare: Flora Wiström
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 376
 
Det är vinter och Ester jobbar på ett antikvariat i innerstan. Efter studenten flyttade hon in hos sin bästa vän Hanin, de delar på en liten etta med kokvrå, vin och dans. Stockholm är svart och kallt och snödrivorna ligger höga som berg runt gatorna. Plötsligt dyker han med stort H upp i butiken. Han köper en bok om Frida Kahlo och hinner försvinna iväg innan Ester tar sig i kragen för att våga be om hans nummer. Vilken ärkeidiot! Av en slump dyker Han upp i hennes liv igen, genom en oväntat gemensam vän.

Under det kommande året kommer Esters liv att drastiskt förändras. Hennes känsloliv blir till en bergochdalbana. Esters relation till Hanin falnar på grund av hennes förhållande med Han: Eli och den orättvisa livet delat ut till Elis familj. Ester slits mellan att vara den perfekta, starka flickvännen, Hanins bästa vän och sin egen splittrade familj där lillebrorsan Nick behöver hennes stöd. Utöver det verkar chefen inte fatta att Ester vill göra annat än jobba på helgerna.

Ester är en eftertänksam bokslukare med fäbless för feministisk litteratur och dimmiga dansgolv. Hon är vegetarian och politisk, men också känslosam och inkännande. Ibland räcker inte armarna till och livet blir för mycket. Ester vill dra sig undan, sova med eget täcke och vila sina tunga axlar. Vem tar hand om Ester, när Ester är upptagen med att ta hand om alla andra?
 
 (Passar perfekt som badkarsläsning)
Feminism, Kärlek, Psykisk sjukdom, Sjuka föräldrar, Sjukdom, Unga vuxna, Ungdomsbok, Vänskap, YA,

Kommentera

Publiceras ej