Titel: The White Fox
Författare: Jackie Morris
Förlag: Barrington Stoke
Sidor: 84

Detta är en ganska lättläst, luftig och vackert illustrerad bok om en pojke – Sol som bor med sin pappa i Seattle, USA. Sols mamma har dött när berättelsen börjar. Familjen flyttade till Seattle från Alaska, där morföräldrarna bor kvar och hoppas att Sol snart ska komma och hälsa på.

En dag dyker det upp en fjällräv i Seattle, nere vid hamnen. Detta är väldigt underligt då fjällrävar trivs bäst norrut. Sol börjar smyga ut för att kolla på den vita räven nere i hamnen varje kväll. Någonting mystiskt med räven lockar honom, men han vet inte vad det är. Tillslut lyckas hamnarbetarna fånga in räven och Sol övertalar sin pappa att de ska åka upp till Alaska för att föra hem räven och samtidigt hälsa på sin mormor och morfar.

Bilresan tar flera dagar och Sol och hans pappa börjar äntligen prata med varandra om mamman som de båda saknar så mycket. Väl framme i Alaska får fjällräven springa tillbaka ut i skogen och Sol får lära känna sina morföräldrar, och på ett sätt också sin mamma. Han får veta saker om henne som han tidigare inte visste eftersom pappan varit för ledsen för att prata om henne.

Det här är en vacker berättelse om att hitta hem till sina rötter.

***

Titel: A Twist of Tales
Författare: Julia Donaldson
Illustratör: Peter Bailey
Förlag: Barrington Stoke
Sidor: 87

Det här är en bok med tre sagor med ursprung från tre olika länder: The King’s Ears från Wales, The Strange Dream från England och The Clever Girl från Ryssland.

Berättelserna är rikt illustrerade med mycket färger och skrivna i luftig text med få meningar på var sida. Sagorna är väldigt lustiga, jag skrattade gott när jag läste dem. Perfekt bok att läsa högt innan sängdags! Boken är på engelska, men passar bra för dig som kan grunderna och har någon vuxen att fråga om orden blir för svåra.

Julia Donaldson är författaren till de populära böckerna om Gruffalon.

 

Titel: Wonder Woman – hur det började
Författare: John Sazaklis
Översättare: Marie Helleday Ekwurtzel
Illustratör: Luciano Vecchio
Förlag: Hegas
Sidor: 41

I den här boken får vi veta hur Wonder Woman kom till. Hon föddes som Diana på Paradisön av drottningen och fick gudalika gåvor av de olika grekiska gudarna: Zeus, Hermes, Afrodite och Atena.

En dag när Dianas mor visar henne hur världen ser ut utanför Paradisön ser Diana hur mycket krig och elände det finns i världen. Drottningen bestämmer att det ska hållas en tävling om vem av amazonerna som ska åka ut i världen och hjälpa människorna.

Det blir Diana som vinner och hon förvandlar sig nu till Wonder Woman! Hon flyger i sitt osynliga jetplan för att bekämpa krigsguden Mars och skapa fred bland människorna.

Det här är en lättläst och luftig bok. Svårare ord är rödmarkerade och förklaras i en ordlista. Längst bak finns även några frågor om bokens handling.

Detta är en bra bok för dig som kan läsa, men vill lära sig lite nya ord och såklart för alla er som gillar superhjältar!

Sazaklis och Vecchio har gjort två superhjälteböcker till i samma format: Batman – hur det började och Superman möter Bizzaro.

 
Böcker, Comic, Kapitelbok, Mellanåldern, Recension, Superhjältar,

Kommentera

Publiceras ej