Titel: De tysta stegen bakom
Författare & Illustratör: Jonna Björnstjerna
Förlag: Bonnier Carlsen (2015)
Sidor: 303

 

Elsas mamma och pappa har bestämt sig för att öppna upp ett pensionat ute på landet. De flyttar från stan och alla kompisar utan att Elsa får vara med och bestämma. Huset är stort och lite snett, trägolven knakar och rummen är dystra med stora, tunga tavlor och gameldagsa möbler. Trädgården har en labyrint och ser lite vildvuxen ut. En hade kunnat tro att Elsa skulle tycka huset och labyrinten var jättespännande, men det gör hon inte. Någonting känns inte riktigt rätt och alla "olyckor" som händer i huset får Elsa skulde för, trots att hon vet att det inte var hon! Det måste vara någon annan.... men vem då?


 

Titel: Spöksystrar: flickan på kyrkogården
Författare: Mårten Melin
Illustratör: Hanna Granlund
Förlag: Rabén & Sjögren
Sidor: 48

 


Nila ska börja i en ny skola. På vägen dit genar hon över kyrkogården. Där stöter hon på en underlig person som inte har vinterkappa trotts att det är minusgrader ute... Flickan vid kyrkogården heter Maj och verkar lite udda tycker Nila. De träffas varje dag på vägen till och från skolan. Maj sitter varje gång utan jacka på en gravsten. Vad kan det egentligen vara som är så annorlunda med Maj? Är hon ett spöke...?

Det finns tre böcker ute om Nila och Maj, den fjärde delen kommer i höst!


 

Titel: Alice McMallis: pojken på kyrkogården
Författare: Jessica Lindholm
Förlag: Idus (2015)
Sidor: 189

 


Varför vaknar den sexåriga pojken från 1600-talet upp nu? Kommer fler zombies vakna till liv? Vad händer då?

Alice McMallis är en riktig våghals på jakt efter spöken. Alice är nio år och avskyr rosa. Hon älskar svart och mysterier. Alice leker i alla möjliga skrymslen och vrån - till och med ute i mörkret på kyrkogårn! En dag får hon sin önskan besannad och stöter ihop med Zacke: zombiepojken. Men hur tar en hand om en zombie? Och framförallt, hur gömmer en undan en hungrig zombie för andra människor i byn?

Flickor, Halloween, Kapitelbok, Läskigt, Monster, Pojkar, Serie, Spänning, Vänskap,

Kommentera

Publiceras ej